eMagiz en low-code: stay ahead

Blijf je concurrentie voor! Digitale transformatie is belangrijker dan ooit. Lees hier het verschil tussen no-code, low-code en high-code.

In deze blog

Het doen van zaken vereist in elke organisatie constante veranderingen en aanpassingen aan de steeds veranderende business demands. Het idee dat een enkele applicatie jarenlang aan de zakelijke eisen moet voldoen, is vanuit het zakelijk oogpunt niet haalbaar. Mensen hebben geprobeerd de methodologie van het leveren van applicaties te veranderen met traditionele technologieën zoals Java of .NET, of hebben geprobeerd bibliotheken met functionaliteiten te introduceren. In de meeste gevallen niet gelukt om aan de time-to-market-eisen van bedrijven te voldoen. Low-code oplossingen zijn erop gericht op het veranderen van dit paradigma. Laten we eens beter kijken naar wat low-code daadwerkelijk is en hoe low-code applicaties kunnen worden geïntegreerd naar het huidige applicatie landschap.

Overview no-code low-code high-code

No-code

No-code oplossingen zijn modelgebaseerde oplossingen om de logica van de applicaties in visuele elementen te beschrijven zoals blokken, diagrammen, relaties, entiteiten en pagina’s. Je bent dan direct in staat te zien wat het eind resultaat zal zijn.  Je hebt verschillende soorten mensen nodig om deze modellen onder de knie te krijgen, maar minder technisch georiënteerde ontwikkelaars. De belangrijkste verschuiving is dat deze ontwikkelaars in staat worden gesteld om veel nauwer met het bedrijf samen te werken. Oplossingen voor zakelijke vraag kunnen binnen enkele uren in plaats van weken op een MVP-manier worden getoond. Voor elk softwareontwikkelingsproject biedt deze mogelijkheid de mogelijkheid om applicaties 10 keer sneller te maken. Daarom kunnen de bedrijfseigenaren de beslissing nemen om de applicatie direct te wijzigen.

Low-code

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel logisch en iedereen zal zien dat oplossingen zonder code beperkingen hebben in de no-code software. Mendix, een toonaangevend low-code ontwikkelplatform, heeft ervoor gekozen om codefragmenten in deze modellen te introduceren, zodat elke specifieke vraag van een gebruiker naar believen kan worden geïmplementeerd. Deze kleine verschuiving heeft een enorme impact op de mogelijkheid om applicaties te maken die 100% passen bij de gebruikers op dat specifieke moment. Andere elementen van het low-code-platform zijn de transparantie die de ontwikkelaar heeft rondom ingebouwde databases, implementaties met één knop, automatisch noodherstel, app-winkels om componenten te hergebruiken en eenvoudige integratie.

High-code

high code

High-code-oplossingen zijn de traditionele codeertalen zoals COBOL, Java, .NET, C ++ enz. Het belangrijkste aspect is het aantal broncoderegels dat deze talen nodig hebben om toepassingsruntimes te creëren die bedrijfslogica uitvoeren. Traditionele talen zoals Assembler vereisen een enorme hoeveelheid broncoderegels, terwijl recentere talen korter zijn om syntaxis en semantiek van functionaliteit te leveren. Maar in alle gevallen heb je grote hoeveelheden bestanden, coderegels die een ontwikkelaar moet afhandelen om deze runtimes te creëren. En plaats al deze runtimes op een specifieke server in een datacenter in de kelder dat toegankelijk moet zijn voor eindgebruikers over de hele wereld.

Volledige implementatie binnen enkele weken

Onze partner CAPE Groep heeft de afgelopen 10 tot 12 jaar verschillende bedrijf kritische applicaties geïmplementeerd en ervaren hoe ze samen met ondernemers en producteigenaren deze low-code applicaties kunnen maken. Een van de belangrijkste voorbeelden is een grote klant die een microservices-architectuur gebruikt voor hun primaire bedrijfsproces. Door specifieke low-code elementen toe te voegen rond multithreading, kunnen ze 600 transacties per seconde verwerken.

Een ander voorbeeld is een bouwbedrijf dat verschillende op Mendix gebaseerde applicaties gebruikt, en merkt dat ze niet beperkt zijn om deze applicaties on-the-fly te veranderen om aan de zakelijke eisen te voldoen. Elke week komen er nieuwe ideeën bij, en door een low-code platform te hebben, kunnen ideeën in weken in plaats van in kwartalen worden geïmplementeerd.

eMagiz: integration Platform as a Service

Vaak willen organisaties hun bestaande (legacy) systemen integreren met low-code applicaties zonder aan flexibiliteit in te boeten. Met eMagiz kunnen bedrijfseigenaren hun integratieoplossingen ontwerpen, creëren, implementeren en beheren. eMagiz hergebruikt componenten op basis van integratiepatronen, biedt een winkel voor snelle implementatie en geeft ondernemers de mogelijkheid om een ​​integratie te modelleren. eMagiz maximaliseert de effectiviteit van uw integratieprojecten en vermindert de overhead van uw integratieoplossingen.

Blijf je concurrentie voor

De belangrijkste conclusie is dat een continu veranderend bedrijf een adaptief applicatielandschap vereist. Digitale transformatie is belangrijker dan ooit, en low code in combinatie met eMagiz kan u helpen uw concurrentie voor te blijven. Wil je graag meer weten? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Door Geert-Jan Waanders, Product Manager @ eMagiz

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal