eMagiz werkt aan naamsbekendheid en zoekt partners voor unieke oplossing

Lees hier het exclusieve interview van Dutch IT-channel. Rob ter Brugge & Bart Buschmann vertellen over de stijgende vraag naar een iPaaS en praten over het belang van integratie met een platform zoals eMagiz.

In deze blog

De vraag naar een integration Platform as a Service (iPaaS) groeit sterk, aldus onderzoeksbureau Gartner. De stijgende vraag is onder andere te danken aan de noodzaak die organisaties voelen om legacy processen snel te digitaliseren en automatiseren, evenals het vereenvoudigen van de toegang tot legacy applicaties. eMagiz, een Nederlands softwarebedrijf, heeft daarvoor een krachtig integratieplatform in de aanbieding om serieus rekening mee te houden. “Wij integreren ‘any to any’, tegen een heel aantrekkelijke TCO”, vertellen Rob ter Brugge en Bart Buschmann in een exclusief interview met Dutch IT-channel.

‘Data and application integration without boundaries’, dat is de belofte van het integratieplatform van eMagiz, een softwarebedrijf uit Enschede dat is voortgekomen uit de CAPE Groep. Deze management consultants, onder wie de huidige CEO en eigenaar van eMagiz Rob ter Brugge, merkten rond 2006 een groeiende behoefte in de markt aan meer maatwerk bij het realiseren van nieuwe business applicaties. “We waren bedrijfskundigen en economen, dus we wilden een ‘low-code platform’ waarmee ook mensen zonder diepgaande technische (programmeer)kennis en vaardigheden – zogeheten ‘citizen developers’ – zélf oplossingen konden definiëren en ook realiseren”, herinnert Ter Brugge zich. “Een van de problemen die we al snel tegenkwamen, was de integratie van deze nieuwe businessoplossingen in een bestaande ICT-omgeving. Hoe borg je data-overdracht van A naar B, hoe documenteer je gerealiseerde integraties en hoe houd je ze toekomstbestendig? De oplossing werd gevonden in de eerste Enterprise Service Bus toepassingen (ESB) van Sonic.”

Digitale transformatie

Vijftien jaar later is eMagiz, dat zich in 2011 definitief losmaakte van CAPE, uitgegroeid tot een gespecialiseerd softwarebedrijf dat volop actief is in de markt van applicatie- en data-integratie. De Sonic ESB werd al snel vervangen door open source technologie en naast het messaging patroon werden nieuwe patronen als API en Event Streaming in het platform opgenomen. “Het ontstaan en de groei van eMagiz heeft alles te maken met digitale transformatie”, vertelt Ter Brugge. “Om aan steeds veranderende omstandigheden tegemoet te komen, moeten integraties niet het eeuwige leven hebben, maar beheersbaar en vooral snel aanpasbaar zijn. Bedrijven en organisaties hebben een platform nodig, waarmee ze steeds nieuwe applicaties en systemen eenvoudig en overzichtelijk digitaal kunnen integreren, en waarmee ze datastromen optimaal kunnen automatiseren en beheren. Ons ‘Low-Code Enterprise integration-Platform-as-a-Service’ (iPaaS), zoals Gartner en Forrester het noemen, is zo’n platform.”

Met het iPaaS van eMagiz ontwikkelen organisaties zelf een flexibel, schaalbaar en veilig integratiemodel, waarmee ze maximaal en efficiënt digitaal transformeren. “Met ons platform kunnen organisaties alle applicaties en systemen snel, eenvoudig, overzichtelijk en foutloos digitaal connecteren, en worden datastromen optimaal geautomatiseerd en beheerd”, legt Ter Brugge uit. “Door gebruik te maken van flexibele standaard componenten op het gebied van messaging, API-management en event streaming, hebben zij altijd de beste oplossing voor alle integratie-uitdagingen.”

Belang van integratie

Volgens Bart Buschmann, sinds februari vorig jaar Commercieel Manager bij eMagiz, wordt integratie vanwege de vele innovaties in ICT steeds belangrijker. “Welke ICT-oplossing je ook ontwikkelt, érgens krijg je altijd te maken met integratie. Dat is niet het meest sexy deel van een oplossing, maar wel een heel essentieel deel. Organisaties moeten de juiste tooling hebben om dat efficiënt en snel te doen. Je kunt een fantastische IoT-oplossing neerzetten, compleet met een prachtig dashboard, maar dit kun je niet intappen op de event-streams waar de data zit om de gewenste informatie op te halen, dan heb je feitelijk een waardeloze oplossing.”

Een groot voordeel van eMagiz is volgens Buschmann dat het iPaaS niet alleen applicaties integreert, maar ook devices en bijvoorbeeld IoT-oplossingen. “Je hoeft daarom niet gelijk je hele hardware infrastructuur te vernieuwen als je met eMagiz aan de slag gaat. Het is een heel compleet platform, met diverse componenten, dat zowel (on-premises) legacy ondersteunt als de meest moderne SaaS-oplossingen en alles daar tussenin. Dat zie je niet bij veel platforms. Een bijkomend voordeel is dat het eindkostenplaatje meteen duidelijk is. Het platform laat organisaties digitaliseren, het maakt ze ‘digital ready’, zonder dat steeds nieuwe investeringen nodig zijn. Wij brengen de volledige cyclus van een business-gerelateerde oplossing bij een klant aan boord. Bovendien houdt de TCO van ons platform rekening met de ontwikkeling van een klant. Die hoeft niet gelijk tot over zijn oren in het platform te duiken als hij daarvan in het begin misschien maar weinig gebruikt. We kunnen mooi meeschalen in de groei van een bedrijf.”

Low-Code

eMagiz werkt nauw samen met het Low-Code Managed Platform van vaste technologiepartner Mendix. “Low-Code is niet alleen geschikt om laagdrempelig applicaties te ontwikkelen, maar het werkt ook voor integraties”, verklaart Ter Brugge. “Het voordeel is dat je herbruikbare componenten hebt, en dat de complexiteit van het coderen en scripten zoals dat in een ‘normaal’ ontwikkelproces moet gebeuren, wordt weggenomen door visuele hulpmiddelen. Daardoor gaat het ontwikkelen veel sneller en hoeft de gebruiker niet zoveel techniek te kennen. Vooral voor bedrijfskundigen is ons platform erg interessant, want door het gebruik van Low-Code en automation zijn zij minder afhankelijk van technologie-aanbieders.”

eMagiz wordt gebruikt door organisaties in uiteenlopende economische segmenten, waaronder bouw en industrie, transport & logistiek, retail, agro & food, finance en utilities. Vooral aan enterprises, die meestal de deskundigheid in huis hebben om in het platform zelf een model te bouwen en onderhouden, levert eMagiz rechtstreeks. Voor klanten die willen dat externe experts het platform voor ze inrichten, heeft eMagiz een partnerkanaal. Ter Brugge: “We zoeken momenteel nieuwe partners, partijen die behoefte hebben aan één oplossing voor álle integratievraagstukken. De meeste concurrerende oplossingen lossen een integratieprobleem slechts deels op. Het zijn ofwel goede event-streaming oplossingen, ofwel goede API-managers, ofwel goede oplossingen voor messaging. Ons platform doet álles in één keer, alles zit in één box.”

Vogelbekdier

Het platform van eMagiz is dan ook volledig ‘hybride’. “Het is ‘cloud agnostisch’ – het kan draaien in elke cloud, hoewel AWS onze voorkeurscloud is – en draait ook on-premises”, besluit Rob ter Brugge. “Dit geeft enorme voordelen: minder opleidingskosten, minder TCO, minder cloudkosten, meer ‘return of investment’. De markt mag weten dat eMagiz – een puur Nederlandse club die makkelijk benaderbaar is – een platform aanbiedt dat mee kan met alle leaders in het Gartner Magic Quadrant, en dat ons iPaaS op korte afstand beschikbaar is en past in elke IT-propositie. Zoals het vogelbekdier in ons logo een echte alleskunner is, zo is ons iPaaS geschikt voor alle vormen van applicatie- en data-integratie.”

Auteurs & foto’s: Jeroen Bordewijk & Witold Kepinski (Dutch IT Channel)
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal