Je ontwikkelsnelheid verhogen met standaard componenten? Gebruik Accelerators uit de Store!

Het bouwen van integraties kan soms (onnodig) veel tijd en moeite kosten. Door gebruik te maken van standaard oplossingen als integration accelerators, minimaliseer je de complexiteit van integraties en verkort je de doorlooptijd. In dit artikel lees jij meer over de integration accelerators en ontdek je hoe deze jouw ontwikkelsnelheid kunnen verhogen.

In deze blog

Vereenvoudig data verwerking met Accelerators

Integration accelerators zijn herbruikbare elementen van veelvoorkomende integratiescenario’s zoals datatransformatie, routering en dataverwerking. Het toepassen van een accelerator vereenvoudigt bijvoorbeeld het verwerken van data.

Een voorbeeld uit de praktijk: 

Het verwijderen van namespaces in XML. In XML worden namespaces gebruikt om conflicten binnen het bericht format te voorkomen. Bij het mappen van berichten kunnen deze namespaces echter conflicten en problemen veroorzaken. Om het verwijderen van namespaces te vereenvoudigen en te standaardiseren, kun je het store-item ‘remove namespace’ importeren. Na het importeren hoef je alleen nog maar te definiëren welke namespace verwijderd moet worden. 

Importeer complete connectiviteitsoplossingen

Accelerators bieden veel meer opties dan alleen het aanpassen van berichten. Het is mogelijk om complete connectiviteitsoplossingen te importeren vanuit de Store.

Een voorbeeld uit de praktijk: 

Het uitvoeren van POST-operaties met een OAuth 2.0 verbinding. Het store component wordt geleverd met de best-practice configuratie. Het enige wat jij moet doen is specifieke informatie, zoals URL en referenties, opgeven. Naast REST-connectiviteit biedt de store ook andere connectiviteitstypes, zoals SFTP. Alles is ontworpen voor gebruiksgemak en efficiëntie.

SpEL? Ook voor deze expressie taal zijn Accelerators beschikbaar

Een ander voorbeeld is een store-item dat Spring Expression Language (SpEL) gebruikt. Deze taal is in staat om dynamische wijzigingen aan te brengen in je dataflow. Binnen eMagiz zijn er verschillende toepassingen voor deze taal. Een van de opties die de Store biedt, is het bepalen van de grootte van een binnenkomend bestand. Dit kan worden gebruikt om te grote of te kleine berichten uit te filteren, voordat ze worden verwerkt. Een andere toepassing is om deze informatie toe te voegen aan het bericht ter referentie. Met dit soort store-items kun je uren werk besparen, welke je normaliter zou spenderen aan het zoeken naar de juiste SpEL uitdrukking. 

Je ontwikkelsnelheid verhogen met standaard-items? Gebruik Accelerators!

De store biedt uitgebreide opties om de ontwikkeling van integraties te versnellen. Van eenvoudige data-manipulatie-items tot complete connectiviteitsconfiguraties. Vandaag nog beginnen met versnellen? Kijk dan op het documentatie portal voor de beschikbare store-items. Ga naar docs.emagiz.com

Door Bouke Reitsma, Expert Services.

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal