Landscape management: het effectief beheren van je integratielandschap met eMagiz iPaaS

eMagiz kan binnen de hele organisatie worden gebruikt om allerlei integraties rondom verschillende interne applicaties en systemen te modelleren. Daarnaast kun je het ook gebruiken om externe data en applicaties die contact leggen met interne data en applicaties in kaart te brengen. Voor het behouden van overzicht en het begrijpen van alle verbindingen, is landscape management essentieel. Wat dat precies is en waarom het jou helpt tijdens het bouwen van integraties, leggen we je uit in deze blog.

In deze blog

Waarom Integration Landscape management?

Het eMagiz iPaaS is een krachtige tool die kan worden ingezet in de gehele organisatie om diverse integraties tussen interne applicaties en systemen te modelleren. Bovendien biedt het de mogelijkheid externe data of applicaties in kaart te brengen die in contact staan met interne systemen. Data stroomt door voortdurend veranderende landschappen van systemen, databases en applicaties. Voor architecten en DevOps-teams is het behouden van overzicht en begrip van de connecties een uitdagende, maar essentiële taak.

eMagiz Landscape management

Om jouw integratielandschap effectief te managen, biedt eMagiz een consistent overzicht van het hele landschap in elke fase van de Integration Lifecycle. Elk interne en externe systeem wordt in overweging genomen, waarbij iedere integratie inclusief het patroontype wordt weergegeven. Door een integratie te selecteren, worden direct gerelateerde systemen gemarkeerd, waardoor de datastroom beter begrepen wordt.

Specifieke tags en filters stellen gebruikers in staat subsets van het gehele landschap te zien, waardoor effectief ingezoomd kan worden. Gedurende elke fase van het Integration Lifecycle Management zijn specifieke informatie en configuratieopties beschikbaar om meer inzicht te krijgen in de kenmerken van die integratie. Op basis van het integratiepatroon zijn details beschikbaar om het type te herkennen, en daarnaast ook het aantal geconnecteerde applicatie-gebruikers,  het aantal producenten en het aantal consumenten van die integratie te zien. Dit heeft als doel om relevante informatie in één oogopslag te zien.

De belangrijkste voordelen van eMagiz Landschap Management

  • Eenduidig visueel overzicht: eMagiz biedt een visueel overzicht van het integratie landschap om de beheersbaarheid en transparantie van het hele integratielandschap vergroot.
  • Effectief inzoomen: De mogelijkheid om in te zoomen op specifieke delen van het integratielandschap met business owners, architecten en/of consultants verhoogt de begrijpelijkheid en bevordert één waarheid.
  • Herbruikbaarheid en Generalisatie: Integraties eenvoudig selecteren voor hergebruik en de mogelijkheid om generalisatie van integraties over verschillende domeinen te bevorderen.

 

Landscape management biedt niet alleen een consistente weergave van het gehele integratielandschap, maar ook een gedetailleerde blik op individuele integraties in elke fase van de levenscyclus. Het helpt gebruikers in het realiseren van een beheersbaar, transparant en optimaal integratielandschap. Wil je graag meer weten over deze feature of wil je eens met ons in gesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

Landscape management uitgelegd:

Wil je graag meer weten over de andere features van het eMagiz iPaaS? Bekijk dan eens:

Features van het platform

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal