Integraties bouwen aan de hand van de vijf fases van Lifecycle management

Lifecycle management is ontwikkeld om developers te ondersteunen met een snel en gestroomlijnd ontwikkelproces, om te garanderen dat alle informatie is gedocumenteerd en dat de waarde voor de business wordt behaald. In deze blog lees je meer over de verschillende fases binnen de lifecycle en hoe dit jou als developer kan helpen tijdens het bouwen van integraties.

In deze blog

Waarom Lifecycle management?

eMagiz iPaaS wordt gebruikt om verschillende integraties te ontwikkelen, van erg eenvoudig tot erg complex. Effectieve integratie ontwikkeling vraagt om een samenwerking tussen twee of meerdere partijen, uitwisseling van documenten en informatie en daadwerkelijke ontwikkeling. Wanneer development is afgerond moet de integratie gedeployed worden naar de daarvoor bestemde omgeving, en na verloop van tijd kan het zijn dat het veranderingen of updates vereist zijn. 

Voornamelijk voor complexe integraties is het belangrijk om integraties direct goed te bouwen. Door de beschikbare data en definities efficient te verwerken, is het mogelijk de time to market te verkorten en ontwikkelingskosten aanzienlijk te verlagen. Lifecycle management features zijn ontwikkeld om de developer te ondersteunen met een snel en gestroomlijnd ontwikkel proces, om te garanderen dat alle informatie is gedocumenteerd en de waarde voor de business wordt behaald.  

Solution View messaging

Om effectief messaging integraties te leveren is veel informatie benodigd. Developers behoeven definities van alle gerelateerde systemen, voorbeeld berichten, credentials voor connectiviteit en moeten een solution design ontwikkelen. In eMagiz iPaaS is het hele proces van documenteren en ontwikkelen van integraties in een integratie levenscyclus ondergebracht. Door de levenscyclus te gebruiken kunnen users gemakkelijk en visueel hun data transformaties en integratie functionaliteiten ontwikkelen. Op deze wijze kan elk verschil in formaat en protocol makkelijk worden opgelost en kunnen alle applicaties worden geïntegreerd.  

De integratie levenscyclus

De integratie levenscyclus bestaat uit vijf verschillende fases:

Capture Fase

Dit is de eerste fase in de levenscyclus. Deze fase focust op het het visualiseren van het integratie landschap en het documenteren van belangrijke informatie.

Design Fase

In deze fase focussen we op het ontwikkelen van een solution design en stellen we definities en transformaties vast.

Create Fase

De Create fase richt zich op het modelleren van integratie details zoals transformaties en filtering en focust zich op het routeren van berichten.   

Deploy Fase

De Deploy fase richt zich op het creëren van een release plan en het deployen van integraties naar omgevingen.  

Manage Fase

In de Manage fase vind je integratie statistieken, errors en waarschuwingen om de controle te behouden en je integratie landschap te managen. Hier kun je eenvoudig triggers en notificaties instellen om je helpen met het managen van je landschap.  

Deze vijf fases gecombineerd leveren een optimaal integratie ontwikkelproces en geven je volledige controle over je integratie landschap. Op deze wijze kun je optimaal gebruik maken van beschikbare tijd en resources. Wil je graag meer weten over lifecycle management? Bekijk dan de onderstaande video of neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Lifecycle management uitgelegd: 

Wil je graag meer weten over de andere features van het eMagiz iPaaS? Bekijk dan eens:

Features van het platform

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal