Missie WYNIWYG – Waarom werken we aan nieuwe runtime architectures?

We willen u graag op de hoogte brengen van onze plannen voor de komende maanden. In deze update leggen we uit waarom we werken aan nieuwe runtimes en wat dit inhoudt voor u als gebruiker van ons platform.

In de komende maanden zal het eMagiz team werken aan wat wij ‘de 3e generatie runtime’ noemen. Onlangs hebben we de API gateway architectuur geüpdatet om gebruik te maken van een nieuwe runtime versie, waardoor onze klanten kunnen profiteren van nieuwe features die beschikbaar zijn in de technologie die gebruikt wordt in deze nieuwe runtime.

Je zult je misschien afvragen waarom we zo druk bezig zijn met nieuwe runtimes. De eMagiz runtime bevat infrastructuurcomponenten waarin de integratiestromen operationeel worden gemaakt. Deze flows verwerken berichten, reageren op inkomende API verzoeken of pushen berichten naar een Kafka topic. Op dit moment draaien de eMagiz runtimes in Cloud resources die klant specifiek zijn ingericht. eMagiz heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van de eMagiz Cloud architectuur die bestaat uit eMagiz specifieke software componenten en een diverse verzameling AWS services die zijn geoptimaliseerd voor de eMagiz Cloud.

Wij geloven in keuzevrijheid voor onze klanten bij de keuze op welk Cloud infrastructuur eMagiz moet worden ingezet. Daarnaast vinden wij ook dat de geconfigureerde Cloud-infrastructuur nauw moet aansluiten bij de real-time vereisten die nodig zijn om het integratiemodel uit te voeren, wat de mogelijkheid vereist om de infrastructuur op- of af te schalen op basis van de message load en timing (cloud elasticiteit). Kortom, elke klant moet krijgen wat nodig heeft. 

Dit is wat onze missie WYNIWYG (what you need is what you get) betekent, intern aangeduid als Mission Serverless. Serverless in onze context betekent het begrip waarbij de Cloud resources on demand toewijst. Middelen zoals CPU, data opslag en geheugen. Uiteindelijk is er een server of machine die wordt gebruikt, maar de Cloud provider bepaalt hoeveel en wanneer deze resources worden toegewezen. Tot het punt waar geen resources worden toegewezen als er geen nodig zijn. Dit zal een heleboel dingen veranderen voor onze klanten, maar er is een uplift voor onze klanten:

  1. Deze nieuwe technologie zorgt voor de mogelijkheid om nieuwe, waarde toevoegende functionaliteiten aan ons platform toe te voegen.
  2. Prijsstructuren voor Cloud kunnen interessanter worden voor de klant. Pay per use modellen kunnen hier een optie zijn.
  3. Klanten van eMagiz worden flexibeler om de Cloud provider van hun keuze te gebruiken, door afstemming van het IT landschap en de componenten in onze eMagiz Cloud architectuur, wat resulteert in betere economische keuzes voor Cloud providers en klanten.
  4. Er is meer gebruiksgemak in het platform om de eMagiz Cloud te beheren en minder stappen om modellen in te deployen op Test, Acceptatie of Productie.

Onze volgende generatie runtime, welke al beschikbaar is voor de API gateway, is gebaseerd op Docker technologie. Dit is de eerste stap om te abstraheren van de echte/eigenlijke machine of server laag. Onze volgende stap is om Kubernetes te gebruiken om Docker images te beheren en deze in Kubernetes pods in te zetten.

Om deze runtime te laten werken op Docker en Kubernetes technologie, moeten we verschillende technieken implementeren binnen deze runtime. We hebben onze runtime zo ingesteld dat API gateway flows er op kunnen draaien, en de komende kwartalen zullen we deze mogelijkheid uitbreiden naar alle soorten flows (Messaging en Event streaming). Zie de lichtblauwe secties in de bovenstaande afbeelding. In de komende maanden zullen we de volgende stappen zetten en uitbreiden naar Kubernetes technologieën (paarse secties).

Wat betekent dit nu voor jou als eMagiz gebruiker? De eerste helft van dit jaar verwachten we alle API gateway gebruikers overgezet te hebben naar de volgende generatie architectuur. Nieuwe gebruikers van de API gateway zullen direct van start gaan met de nieuwe architectuur. In de tweede helft van dit jaar verwachten we te starten met de overgang van de Message Brokers en Event Brokers modellen naar de nieuwe generatie architectuur. Wij zullen contact met u opnemen om dit onderwerp met u te bespreken om zeker te zijn van een soepele overgang.

Voor meer informatie mag je gerust een mail sturen naar g.waanders@emagiz.com

By Geert-Jan Waanders, Product Manager @ eMagiz

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal