De kracht van Solution Architecture in eMagiz iPaaS

In deze blog vertellen we je meer over Solution Architectuur, een van de kernprincipes binnen het eMagiz iPaaS. Solution Architectuur refereert naar het idee om de architectuur in directe verbinding te stellen met de business problematiek, om op deze wijze een effectieve en schaalbare oplossing te creëren.Solution architecture refereert naar het idee om de architectuur in directe verbinding te stellen met de business problematiek, om op deze wijze een effectieve en schaalbare oplossing te creëren. Binnen de context van eMagiz duidt dit op de wijze waarop verschillende software componenten over de eMagiz Cloud en over de infrastructuur van de klant worden verdeeld.

In deze blog

Wat is Solution Architecture?

Solution architecture refereert in deze context naar het idee om de architectuur in directe verbinding te stellen met de business problematiek, om zodoende een effectieve en schaalbare oplossing te creëren. Binnen het integratiedomein is het belangrijk om een solide fundament te creëren waarmee de connectiviteit met de te integreren systemen of API’s en de vertaling van de gewenste eigenschappen van deze integraties, vormgegeven kan worden. Hierbij moet bijvoorbeeld rekening worden gehouden met de frequentie en grootte van de data pakketten die worden uitgewisseld via de verschillende integratiepatronen. 

Het visuele aspect van een solution architectuur is belangrijk zodat er een eenduidig beeld ontstaat voor business en IT over hoe de integratie componenten worden verdeeld en waar ze precies zullen moeten draaien. De eigenschappen van de oplossing zullen eenduidig moeten worden vastgelegd en moeten beschikbaar zijn voor diegenen die de integratie daadwerkelijk moeten realiseren. 

Solution Architecture in eMagiz

Binnen de context van eMagiz wordt met de term ‘Solution Architecture’ de wijze waarop de verschillende softwarecomponenten over de eMagiz Cloud en over de klant infrastructuur worden verdeeld bedoeld. In deze softwarecomponenten draaien de onderdelen van een integratie die het stap voor stap mogelijk maken de integratie werkend te maken van bron naar doel. Vanuit een business oogpunt is het mogelijk om de bron en doelsystemen die data consumeren of produceren, onafhankelijk van elkaar te houden in de integratiearchitectuur. Zo ontstaat er voldoende onafhankelijkheid in het landschap gelet op het release management, gegarandeerde aflevering van data pakketten en het beperken van de impact van downtime. 

Design en Deploy architectuur in eMagiz

Het iPaaS van eMagiz maakt Solution Architecture concreet door een Design Architectuur te presenteren. Hierin visualiseer je de benodigde systemen die data consumeren of produceren, en verdeel je deze over eMagiz Cloud of klantinfrastructuur. De Design Architectuur biedt directe berekeningen, zoals T-shirt sizing, om de omgevingen in te richten voor test-, acceptatie- en productieomgevingen.

Het scheiden van Design en Deploy Architectuur is cruciaal om de architectuur te valideren voordat integraties worden uitgerold. De Deploy Architectuur voert de Design Architectuur uit over de AWS Cloud, waarbij cloud-instances automatisch worden bijgewerkt. De berekende memory setting kunnen vervolgens nog worden gewijzigd, indien nodig geacht door de architect. Alle instellingen die nodig zijn om de Cloud omgeving te managen zijn aanwezig – zodat de gebruiker onafhankelijk van andere teams bij de klant de omgeving kan managen.

Belangrijkste voordelen van Solution Architecture in eMagiz

  • Visueel Design: eMagiz biedt architecten de mogelijkheid om visueel design te creëren voor de integratiearchitectuur, waardoor een uniform beeld ontstaat over verschillende omgevingen.
  • Eenvoudige Implementatie: Met één druk op de knop kan eMagiz de gewenste Solution Architecture volledig effectueren over de Cloud. Er zijn geen complexe deployment nodig en je hebt geen specifieke technische kennis nodig voor je Cloud Formation.
  • Architectuurprincipes: eMagiz houdt rekening met belangrijke architectuurprincipes, zoals seperation of concerns en fail-over, om een stabiele en constante integratieomgeving te waarborgen.

Solution Architecture vertegenwoordigt in het integratiedomein de cruciale schakel tussen de technische aspecten en de problematiek van de business. Het fundament ervan vereist zorgvuldige planning en visualisatie om effectieve, schaalbare oplossingen te bieden. Het is dan ook een van de belangrijkste features binnen eMagiz om geoptimaliseerde en betrouwbare integratieomgevingen te realiseren. Wil je meer weten over de achterliggende gedachte achter Solution Architecture of wil je eens met ons in gesprek? Neem gerust contact met ons op. 

Solution architecture uitgelegd:

Wil je graag meer weten over de andere features van het eMagiz iPaaS? Bekijk dan eens:

Features van het platform

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal