State generation – Toegevoegde waarde door continu data inzicht

In de afgelopen decennia zijn grote hoeveelheden data opgeslagen in allerlei soorten databases, data lakes en data warehouses. Databronnen waarvan organisaties vaak wel weten dat ze ze bezitten maar welke zelden worden gebruikt om real-time decision making te ondersteunen. Wat als we de mogelijkheid introduceren om specifieke datapunten te persisteren uit bestaande 'stateless data' in transit om stateful data te produceren? In deze blog vertelt Geert je er meer over.

In de afgelopen jaren heeft eMagiz het voor veel organisaties mogelijk gemaakt om elk systeem, elke toepassing, elke dienst en elk bestand te integreren. Primaire bedrijfsprocessen in deze klant omgevingen vertrouwen op eMagiz om data op een veilige manier te verzenden met gegarandeerde aflevering van berichten. In veel gevallen betrof de verzonden data orders, gegevensupdates en data retrievals. Vaak is een deel van de data al bekend bij het ontvangende systeem. Maar in andere gevallen verzenden systemen, applicaties, en apparaten ‘stateless data’ zoals temperatuur, aantal klikken of een andere waarde die los staat van eerdere data transacties. In al die jaren heeft eMagiz nooit een byte opgeslagen – alle data werd beschouwd als data in transit. Maar wat als we de mogelijkheid introduceren om specifieke datapunten te persisteren uit bestaande ‘stateless data’ in transit om stateful data te produceren? Welke toegevoegde waarde levert dat op en welke use cases zouden we hierdoor kunnen oplossen?  

In de afgelopen decennia zijn grote hoeveelheden data opgeslagen in allerlei soorten databases, data lakes en data warehouses. Bedrijven weten vaak wel dat ze veel databronnen bezitten, maar die worden zelden gebruikt om real-time decision making te ondersteunen. Data wordt voornamelijk gebruikt voor analyse en rapportage, het verklaren van het verleden en in het beste geval het voorspellen van de toekomst.  

Bovendien ontbrak het de technologie aan vermogen om data vast te leggen en om te zetten in een actie. In de afgelopen jaren zijn er technologische verbeteringen doorgevoerd die nodig waren om deze competentie te creëren. Onder andere de eis om data te filteren, waarbij alleen relevante datapunten (of waarschuwingen) worden verstuurd of geïnterpreteerd. Een ander voorbeeld is de mogelijkheid om een actie te definiëren op basis van een data point of een afgeleid data point dat in deze context een ‘state’ wordt genoemd (gemiddelde waarden, bereikte drempelwaarden, enz.)  

Een state van een object kan bijvoorbeeld het aantal klikken op een webpagina in het afgelopen uur zijn, de gemiddelde temperatuur van een apparaat in de afgelopen 30 minuten of het event dat een bedrijfsproces in het afgelopen uur geen voltooide status heeft gemeld. Ten slotte is de mogelijkheid om verschillende datastromen te combineren om een nieuwe state te produceren relevant om te vermelden binnen deze context.  

De state is de sleutel tot het openen van de mogelijkheid voor real-time decision making, aangezien het de trigger kan zijn voor een actie of een waarschuwing naar een specifiek apparaat of applicatie. Datastromen zijn overal om ons heen, van events gegenereerd in de supply chain, clickstreams op websites en serverlogs, tot data die wordt geproduceerd door IoT-apparaten. Bedrijven willen deze data onmiddellijk verwerken, of zo dicht bij real time mogelijk. eMagiz State Generation stelt organisaties in staat om dit te doen door hen in staat te stellen data in real time te detecteren, te bevragen, te analyseren en te verwerken. eMagiz State Generation geeft klanten de mogelijkheid om applicaties te ontwikkelen die waarde toevoegen aan de verwerking van datastromen, met de voordelen van het eMagiz low-code platform.  

Met deze mogelijkheid geloven we dat we een volgende grote stap hebben gezet in onze reis om bedrijven te helpen integraties te gebruiken om waarde toe te voegen voor hun eigen organisatie en klantenbestand. eMagiz State Generation componenten kunnen worden gebruikt in elk integratie patroon van eMagiz (Messaging, API gateway of Event Streaming) om ervoor te zorgen dat klanten de oplossing kunnen creëren die ze nodig hebben.  

Neem gerust contact met me op, ik vertel je graag meer!

Door Geert-Jan Waanders, Product Manager @ eMagiz

 


Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal