Cloud & On-Premises Integratie

Cloud & On-Premises Integratie

Verbind uw lokale bronnen met de cloud met behulp van eMagiz Enterprise iPaaS

De cloud is onmisbaar in de digitale transformatie van bedrijven. Veel bedrijven hebben een cloud strategie en bewegen naar de cloud. Maar hoe kom je in de cloud? Waar moeten organisaties rekening mee houden? eMagiz helpt bedrijven om de transitie naar de cloud succesvol te maken.

Uitdagingen

Inmiddels is de cloud niet meer weg te denken uit de huidige digitale economie. Softwareleveranciers en bedrijven hebben de weg naar de cloud gevonden en daarmee zijn er nieuwe uitdagingen ontstaan. De transitie van uw toepassingen en data naar de cloud is een lange weg met vele hobbels. Bedrijven hebben vaak tientallen toepassingen verspreid over hun landschap, in eigen beheer of uitbesteed. Al deze toepassingen staan in verbinding met andere toepassingen en wisselen gegevens uit. Grote hoeveelheden data moeten namelijk veilig en betrouwbaar ontsloten worden, veelal in een gedistribueerd landschap met zowel cloud als on-premises locaties.  Juist deze uitwisseling vormt een grote uitdaging voor bedrijven.

Hoe zorg je ervoor dat verouderde toepassingen toch veilig data uit kunnen wisselen met moderne toepassingen in de cloud? Hoe maakt u data uit lokale bronnen beschikbaar in de cloud als uw partners en klanten hierom vragen? Hoe overbrugt u de verschillen in de techniek en internet protocollen? eMagiz helpt bedrijven om te kunnen gaan met deze uitdagingen en om de kracht van de cloud te ontgrendelen.

eMagiz en de Cloud

Er zijn vele argumenten om volledig of gedeeltelijk over te stappen naar de cloud. Wat de beweegredenen ook zijn, de transitie begint met het snappen van de cloud en het definiëren van een cloud strategie die past bij uw bedrijf. Daarbij kunnen de volgende vragen gesteld worden:

 • Wat zijn de belangrijkste drijfveren voor deze transitie?
 • Welk niveau van cloud adoptie past bij ons? Alleen verhuizen of opnieuw opbouwen?
 • Welke cloudleveranciers zijn er en welke past bij ons?
 • Wie bouwt de nieuwe cloud op, u zelf of wordt u geholpen?
 • Gaat u voor pay per use of koopt u in?
 • Gaat u voor multi cloud of hybrid cloud?
 • Wie beheert de cloud?
 • Staan we data ontsluiting toe door middel van API’s?
 • Hoe kunnen lokale bronnen aangesloten worden?
 • Is er ondersteuning voor een DMZ en stepping stones?
 • Is er ondersteuning voor high availability en high volume processing?

De transitie naar de cloud is ook een ideaal moment om legacy en technical debt in uw landschap op te ruimen. Opbouwen in de cloud en parallel gefaseerd afschalen en uitschakelen in uw eigen datacenter is daarbij noodzakelijk. Dit vraagt om flexibiliteit en ondersteuning voor hybride landschappen.  Integraties en data uitwisseling tussen twee totaal verschillende werelden is onmisbaar. De combinatie van oude en moderne technieken loopt dwars door elkaar voor een langere periode en moet daarbij ook beheerd kunnen worden.

Het eMagiz iPaaS platform biedt u de tools en technologie om de transitie naar de cloud te ondersteunen en te versnellen. De vaak langlopende en gefaseerde projecten kunnen vanuit eMagiz bestuurd en beheerd worden. De flexibiliteit van eMagiz stelt u in staat om verschillende integratie patronen te hanteren, waaronder data & event streaming voor hoge volumes, of messaging voor het verwerken van meldingen. Door ondersteuning van een groot aantal protocollen en formaten kunt u elke integratie bouwen die u nodig heeft, zodat de gegenereerde data altijd effectief ingezet kan worden. Tevens heeft u altijd inzicht in uw integratie landschap door het integrale gebruik van de integratie levenscyclus. Met eMagiz beschikt u over een cloud agnostisch platform dat u optimaal ondersteunt voor het ontwikkelen van integraties voor uw transitie naar de cloud. Doordat eMagiz software zowel in de cloud als ook in uw eigen datacenter werkt, kan er altijd een veilige gegevensoverdracht plaats vinden met gegarandeerde uptime en aflevering. 

Ervaring

eMagiz heeft jarenlange ervaring met meerdere cloud leveranciers, lokale datacenters en hybride landschappen. Daarnaast draait het eMagiz platform zelf ook met hoge beschikbaarheid in de AWS Cloud en biedt het native ondersteuning voor cloud technieken. Lees meer over de het eMagiz platform en de architectuur. 

nl_NL_formal