Internet of Things

Internet of Things

Ontgrendel met eMagiz de kracht van Internet of Things

Het Internet of Things verwijst naar het netwerk van fysieke objecten met verschillende sensoren, software en andere technologieën met het doel om te verbinden en data uit te wisselen met andere apparaten en systemen over het internet. Deze objecten kunnen variëren van gewone huishuidelijke items tot geavanceerde industriële tools. 

Internet of Things is het concept van het digitale tijdperk. Slimme apparaten en sensoren die constant met elkaar communiceren. eMagiz helpt bedrijven bij de kracht van Internet op Things te ontgrendelen.

Uitdagingen

In de huidige digitale economie wordt data steeds belangrijker. Het genereren en verwerken van data stelt bedrijven in staat om nieuwe services en business modellen te creëren en aan te bieden aan de klant. Deze ontwikkeling gaat hand in hand met het concept van Internet of Things (IoT). Dit concept staat voor het feit dat steeds meer apparaten en sensoren verbonden zijn met het internet. Deze apparaten generen data en kunnen organisaties nieuwe inzichten bieden in processen, waardoor er kansen ontstaan om nieuwe waarde te creëren. Echter biedt IoT ook uitdagingen. Grote hoeveelheden data moeten namelijk veilig en betrouwbaar ontsloten worden, veelal in een gedistribueerd landschap. eMagiz helpt bedrijven om de kracht van Internet of Things te ontgrendelen. 

eMagiz en Internet of Things

Internet of Things bestaat uit een aantal bestaande technologiën/objecten die gecombineerd tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Deze technologiën/objecten zijn:

  • Een object (meestal fysiek), het onderwerp waar informatie over wordt verzameld.
  • Een sensor, ten behoeve van verzameling van data over het object
  • Een actuator, ten behoeve van het uitvoeren van een actie op het fysieke opbject
  • Een controller, ten behoeve van het transformeren van het originele signaal naar bruikbaar digitaal signaal
  • Een network, om het digitale signaal te versturen.

Het is niet voldoende om een aantal objecten met het internet te verbinden, immers het object moet waarde toevoegen aan een business proces op basis van de signalen die verstuurd worden. Om waarde toe te voegen is integratie onmisbaar. Het verwerken van het digitale signaal, bijvoorbeeld door een melding aan te maken in een back-office systeem, is belangrijk om administratieve processen te koppelen aan fysieke processen.

Het eMagiz iPaaS platform biedt u de tools en technologie om de verwerking van het digitale signaal met integratie vorm te geven binnen uw Internet of Things projecten. De flexibiliteit van eMagiz stelt u in staat om verschillende integratie patronen te hanteren, waaronder data streaming voor hoge volumes, of messaging voor het verwerken van meldingen. Door ondersteuning van een groot aantal protocollen en formaten kunt u elke integratie bouwen die u nodig heeft, zodat de gegenereerde data altijd effectief ingezet kan worden. Tevens heeft u altijd inzicht in uw integratie landschap door het integrale gebruik van de integratie levenscyclus. Met eMagiz beschikt u over een platform dat u optimaal ondersteunt voor het ontwikkelen van integraties voor internet of things projecten.

Ervaring

eMagiz heeft meerdere jaren ervaring met complexe integratie trajecten en het platform is mede gevormd door deze ervaring. De technologie van eMagiz ondersteunt u optimaal in het uitvoeren van deze trajecten. Lees meer over onze technologie in Messaging, API Gateway of Event Streaming.

nl_NL_formal