Een modulair IT landschap waar data en integratie centraal staan? ​

PostNL CBS is klaar voor de uitdagingen van de toekomst!

PostNL CBS gebruikt eMagiz om zich klaar te stomen voor de uitdagingen voor morgen. Met het platform hebben zij een nieuw modulair landschap gebouwt waarin data en integratie centraal staan. 

Business Goals

Grensoverschrijdende goederenstromen kennen op het gebied van IT soms enorme complexiteit. Deze ontstaan bijvoorbeeld door nieuwe wet- en regelgeving en vragen flexibiliteit en innovatie vanuit het IT landschap. Om tijdig in te kunnen spelen op deze veranderingen, is een modern IT landschap essentieel.

Integratie Uitdagingen

PostNL CBS was opzoek naar een platform waarmee zij haar afnemers op maat van dienst kan zijn, met generieke oplossingen die snel ontwikkeld kunnen worden. Deze moeten kunnen omgaan met complexe maar soms ook onvolledige datasets, zich kunnen aanpassen aan procesverbeteringen door eenvoudige data integratie en bovenal faciliterend zijn aan de data gedreven diensten die worden aangeboden binnen de core business. 

Hoe eMagiz helpt

In de visie van PostNL, ontstaat maatwerk dienstverlening (gebasseerd op generieke oplossingen) door in het landschap een ‘spine’ te creëren waarop elke afnemer, applicatie en service kan worden aangesloten. Hiervoor werd met partner CAPE Groep gekeken naar de mogelijkheden van het eMagiz platform dat op andere plekken in de organisatie al werd ingezet. 

Door een verscheidenheid aan microservices en IoT groeide het aantal datastromen en bronnen exponentieel. Dit zorgde voor een enorme groei van data en maakt integratie activiteiten binnen een modern IT landschap noodzakelijker, maar ook steeds complexer. 

Dit geldt ook voor het nieuwe moderne landschap van PostNL CBS. Het landschap kenmerkt zich door onafhankelijke functionele services die door middel van integratie gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het afwikkelen van het core business proces. Om snel en flexibel integraties te bouwen en een gestandaardiseerd landschap te bieden, waarmee diverse data gedreven diensten aan klanten worden aangeboden, heeft PostNL CBS gekozen voor het eMagiz platform. Met name het event streaming integratie patroon wordt binnen PostNL CBS veelvuldig ingezet vanwege het hoge volume, de relatief lage complexiteit van de te integreren data en het meervoudig gebruik van de geproduceerde data.

Resultaten

  • De “spine” maakt het mogelijk om parallel te ontwikkelen, zodat in-house development kan worden gecombineerd met uitbesteed werk en off-the-shelve oplossingen. Dankzij het eMagiz platform kunnen deze oplossingen vervolgens eenvoudig worden opgenomen in het IT landschap door middel van slechts enkele integraties.
  • Snelheid van het ontwikkelen van features (en daarmee het aantal opgeleverde features) is meer dan verdubbeld.
  • Verhoogde productiviteit door de verbeterde informatievoorziening van medewerkers.
  • Sneller en flexibeler kunnen reageren op veranderingen binnen de business.
  • Minder fouten en daardoor minder herstelkosten door digitalisering van handmatige handelingen.

Industrie:
Logistiek

Integratie partner:
CAPE Groep

Key integraties:

Meer info? Neem contact op met Tom.

“Integratie is het hart van ons landschap, dat gaat nooit meer weg en er zit ook nog steeds heel veel groeikracht in. Een perfecte oplossing bestaat slechts voor een dag of maand, daarna is de wereld weer veranderd. Je moet dan een platform hebben dat mee ademt met die veranderende wereld.”

Ale Ganzeveld, Domain Architect @ PostNL CBS

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

nl_NL_formal