Een eenvoudige implementatie van het OTM-data model?

Farm Trans implementeert het OTM eenvoudig door middel van de eMagiz API gateway. 

Farm Trans is in hun sector koploper op het gebied van ICT en implementeert het OTM model eenvoudig met de API gateway van eMagiz. Dit heeft gezorgt voor lagere ontwikkelkosten, eenvoudige & efficiëntere informatie-uitwisseling en transparantie naar klanten. 

Business Goals

Sinds de oprichting heeft Farm Trans altijd geloofd en geïnvesteerd in ICT. Farm Trans is inmiddels koploper op het gebied van ICT en onderscheidt zich hiermee van de transporteurs. Hun divisie Connected Services richt zich op het verzamelen van data door middel van innovatieve software. Door deze data te analyseren wordt het logistieke proces constant geoptimaliseerd. Het leveren van efficiënte, innovatieve en duurzame dienstverlening is wat het team van Farm Trans drijft. Zo kunnen ze inspelen op de behoeftes van de klant en voor iedere logistieke operatie een maatwerk oplossing aanbieden. 

Integratie Uitdagingen

Farm Trans heeft een IT landschap met veel verschillende koppelingen. Om systemen van andere organisaties aan hun interne systemen te koppelen, voeren ze iedere keer dezelfde repeterende en arbeidsintensieve handeling uit. Om deze reden waren zij op zich naar een oplossing die dit proces standaardiseert, vereenvoudigt en optimaliseert. 

Hoe eMagiz helpt

Met een vooruitstrevende IT omgeving ondersteunt Farm Trans, reeds jaren een tevreden gebruiker van het eMagiz iPaaS platform, haar business optimaal. Net als veel andere logistieke partijen, ziet Farm Trans een enorme waarde in het koppelen van interne systemen met externe systemen, van zowel klanten als leveranciers. Het delen van data verloopt op deze wijze eenvoudiger en sneller en zorgt voor meer transparantie en inzichtelijkheid in de logistieke keten. Hierdoor kan er bij incidenten onmiddellijk worden ingegrepen.

Het OTM is een datamodel dat is ontwikkeld om gestandaardiseerd en geautomatiseerd data uit te kunnen wisselen met andere (overheids-)organisaties. In de logistieke sector wordt het omarmd als de nieuwe standaard voor informatie-uitwisseling: “One language for all, to share information in logistics”.

Door met de eMagiz API gateway het OTM in te laden, heb je een volledige oplossing in huis. De API gateway is een naadloze aanvulling op de OTM propositie en het zorgt ervoor dat je niet tegen beperkingen kunt aanlopen door binnenkomende en uitgaande data te transformeren naar het gewenste formaat of protocol. Daarnaast zorgt het voor een solide beveiliging van je landschap door middel van protocollen zoals OAuth en API keys. 

Resultaten

  • Sterke verminderingen van handmatige handelingen waardoor medewerkers zich kunnen richten op de ingewikkeldere dingen, de uitzonderingen.
  • Lagere foutkans en -kosten door digitalisatie van handmatige handelingen.
  • Data uitwisseling op een snelle en veilige manier.
  • Sneller nieuwe ketenpartners koppelen.
  • Mogelijkheid om data te transformeren naar het toegepaste format of protocol.
  • Data gemakkelijk vergelijken en doorgeven.
  • Hergebruik van koppelingen en integraties.
  • Transparantie naar klanten.

Industrie:
Transport & Logistiek

Integratie partner:
CAPE Groep

Key integraties:

Meer info? Neem contact op met Tom.

“Door met de eMagiz API gateway het OTM in te laden, heb je een volledige oplossing in huis. De API gateway is een naadloze aanvulling op de OTM propositie en het zorgt ervoor dat je niet tegen beperkingen kunt aanlopen door binnenkomende en uitgaande data eenvoudig te transformeren naar het gewenste format of protocol. “

Pim van der Boom, Financieel Directeur @ Farm Trans

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

nl_NL_formal