Huuskes maakt haar orderproces transparanter, betrouwbaarder en meer klantgericht met eMagiz.

Huuskes neemt afscheid van hun oude legacy omgeving met het nieuwe Artikel Management Systeem en integreren alle bestaande en nieuwe applicaties met de message broker.

Business Goals

Huuskes is een totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. De IT-afdeling van Huuskes is van essentieel belang en is verantwoordelijk voor een goede doorstroom van order tot productie. Om de doorstroom en hierbij ook de controle op binnenstromende orders te verbeteren, moest de oude legacy ‘black box’ omgeving worden vervangen. Daarnaast was er onder klanten de behoefte ontstaan naar een systeem waarin alle essentiële artikel informatie wordt weergeven. Na een korte maar intensieve studie naar een ‘make-or-buy beslissing’ besloot Huuskes in zee te gaan met eMagiz partner CAPE Groep om een nieuw Artikel Management Systeem en Order Validatie Systeem te ontwikkelen op basis van Low code en deze micro-services en het Enterprise ICT landschap volledig te integreren op basis van de eMagiz message broker.

Integratie Uitdagingen

Om tijdig in te kunnen spelen op de wensen & behoeftes van haar klanten heeft Huuskes een ICT-landschap met daarin bijna 40 Enterprise applicaties. Dagelijks loopt meer dan 95% van de orderstroom via de ‘Huuskes Shop’, die moet integreren met verschillende inkoop systemen, product informatie systemen en veel andere systemen, die een rol spelen in het verkoopproces. Huuskes zocht naar een oplossing om verschillende processen te standaardiseren, te vereenvoudigen en te optimaliseren om door middel van digitale transformatie het volledige orderproces transparanter, betrouwbaarder en klantgerichter te maken. Met een assortiment van ruim 40.000 producten en een groot aantal leveranciers streeft Huuskes ernaar klanten optimaal te voorzien in hun behoeften en zo volledig mogelijk te laten ontzorgen. Een uiterst betrouwbaar systeem, zowel qua beschikbaarheid als gebruiksmogelijkheden, is voor hen dan ook van cruciaal belang. 

Hoe eMagiz helpt

Samen met CAPE groep werd het verkoopproces voor een gedeelte opnieuw ingericht en werd er zonder verstoringen in het bedrijfsproces, naar een nieuwe, schaalbare en efficiëntere oplossing gemigreerd. Het eMagiz platform is sindsdien een wezenlijk onderdeel van het ICT landschap van Huuskes geworden. Via het platform verloopt meer dan 95% van alle aan het verkoopproces gerelateerde datastromen via de eMagiz message broker. Met grofweg 140 koppelingen wordt data van en naar verschillende systemen binnen het landschap niet alleen verstuurd maar ook getransformeerd naar het gewenste format of protocol. Dankzij de oplossingen van CAPE groep en de integraties met eMagiz, heeft Huuskes de volledige orderstroom tot aan productie in kaart en kunnen ze deze real-time volgen én vindt er actieve monitoring & signalering plaats. 

Resultaten

  • Sneller koppelen met nieuwe systemen en klanten, door te werken met standaarden in de foodbranche.
  • Meer gebruiksvriendelijkheid en transparantie naar klanten doordat de volledige orderstroom tot aan het productieproces voor klanten inzichtelijk is.
  • Mogelijkheid om data te transformeren naar ieder gewenst formaat of protocol.
  • Het aantal handmatige handelingen is teruggebracht tot een absoluut minimum waardoor er een lagere foutkans en minimalisatie van uitgevallen orders is.
  • Duurzamer ondernemen door het principe ‘Minimaal digitaal, het liefst elektronisch’ te hanteren.

Industrie:
Food

Integratie partner:
CAPE Groep

Key integraties:

Meer info? Neem contact op met Tom.

“Als onze klanten nieuwe eisen of wensen hebben, bijvoorbeeld op het gebied van XML facturatie, kunnen wij dankzij eMagiz hier flexibeler aan voldoen. Wanneer onze klanten een nieuw systeem hebben, kunnen wij er eenvoudig mee integreren. Hier lenen de transformatie mogelijkheden van eMagiz zich ontzettend goed voor, dit is heel krachtig en mooi.”

Wytse Staal, applicatiebeheerder @ Huuskes

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

nl_NL_formal