SAP PO uitfaseren? Voor BAM Infra geen lastige klus.

Per 2027 is SAP PO end of life. Met meerdere SAP-oplossingen als ruggengraat van haar bedrijfsprocessen, stond BAM Infra voor een cruciale uitdaging.

BAM Infra, onderdeel van een van de grootste bouwers van Nederland, loopt voorop in het transformeren van haar IT-landschap. Met het naderende einde van de ondersteuning van SAP PO, kwam BAM Infra voor een grote uitdaging te staan. 

Business Goals

Koninklijke BAM, en daarmee BAM Infra, heeft enkele jaren geleden voor het eMagiz integratie platform gekozen als standaard integratie oplossing voor applicatie integratie. Het doel van de inzet van eMagiz binnen BAM Infra is effectieve en efficiënte data integratie tussen applicaties, waarbij de stabiliteit en bruikbaarheid van het BAM Infra data en applicatie landschap gegarandeerd wordt.

Integratie Uitdagingen

Met het end-of-support verklaren van SAP PO in 2027 moest BAM Infra op zoek naar een tijdige oplossing voor de vervanging van SAP PO. Vanwege de brede inzet van eMagiz als standaard integratie platform was er een wens om eMagiz direct te koppelen op de SAP back-end applicaties, waarbij SAP PO overgeslagen kon worden. Door enkele aanpassingen te maken in SAP, waardoor standaard koppelvlakken aan SAP zijde als webservice benaderbaar zijn, is eMagiz in staat om directe data uitwisselingen te faciliteren. Hierdoor kunnen de integraties structureel overgezet worden naar eMagiz en is BAM Infra in staat om voor de end-of-support datum van 2027 SAP PO volledig uit te faseren.

Hoe eMagiz helpt

eMagiz wordt ingezet om veel externe SaaS-diensten te ontsluiten, alsmede interne (zelf-gebouwde) applicaties. SAP werd binnen BAM Infra veelal ontsloten middels SAP producten, waaronder SAP PO, waarna berichten en data via eMagiz uitgewisseld werd met andere applicaties. 

Veel van deze integraties zijn vormgegeven met het messaging integratie patroon, waarbij er asynchroon berichten worden uitgewisseld tussen applicaties. Voor innovatie use-cases maakt BAM Infra tevens gebruik van de API Gateway binnen het eMagiz platform, waarmee moderne API’s gehost kunnen worden en er op synchrone wijze data uitgewisseld wordt. Tevens komt event gedreven data uitwisseling middels event streaming steeds meer onder de aandacht, bijvoorbeeld voor IoT use-cases.

Doordat alle integratie patronen vanuit een enkel platform worden aangeboden, zijn door eMagiz opgeleide BAM medewerkers in staat om deze patronen snel in te zetten voor nieuwe projecten. Zij kunnen hun kennis en energie richten op één platform, waardoor de snelheid van ontwikkeling vergroot wordt. Het totale eMagiz landschap van BAM bestaat uit meer dan 400 integraties, meer dan 100 aangesloten applicaties en miljoenen uitgewisselde berichten per dag. Het eMagiz platform is hierdoor essentieel voor de realisatie van connectiviteit binnen het BAM Infra landschap en nieuwe projecten.

Resultaten

  • Directe koppeling van het eMagiz integratie platform op de standaard webservice koppelvlakken van SAP.
  • Mogelijkheid om SAP PO uit te faseren voor de end-of-support datum van eind 2027 en de extended support datum van eind 2030.
  • Centralisatie van integratie functionaliteit in één product, waardoor de noodzaak om kennis van verschillende producten te onderhouden vervalt.
  • Inzet van moderne integratie patronen voor de integratie van niet-SAP producten en diensten, voor de inrichting van een data gedreven integratie landschap.
  • Één visueel totaaloverzicht van integraties in het applicatie landschap vanuit het management portaal.

Industrie:
Bouw

Integratie partner:
CAPE Groep

Key integraties:

Meer info? Neem contact op met Tom.

Wat is jouw grootste integratie uitdaging de komende jaren?

Het migreren van SAP PO

Je kunt migreren naar SAP Cloud Integration maar dat kan complex, tijdrovend en duurder zijn. Er zijn natuurlijk genoeg andere platforms beschikbaar maar hoe weet je welke het beste past bij jouw organisatie? Wij bekijken graag  jouw situatie om te zien of eMagiz een passende vervanger voor SAP PO kan zijn. Neem contact op middels het contactformulier en we kijken wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. 

Ik heb een andere uitdaging op het gebied van data integratie transformatie verrijking ontsluiting filtering transport monitoring

eMagiz is een krachtig integratie platform waarmee je snel en flexibel allerlei data- en integratie uitdagingen kunt oplossen. Ons platform kan allerlei verschillende uitdagingen op het gebied van data gemakkelijk aan. Wil je ontdekken of eMagiz interessant kan zijn voor jouw organisatie? Plan dan eenvoudig een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. 

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

nl_NL_formal