Een modulair IT landschap waar data en integratie centraal staan?

PostNL CBS is klaar voor de uitdagingen van de toekomst!

Twee keer zo snel features ontwikkelen, een verhoogde productiviteit dankzij verbeterde informatie voorziening en sneller en flexibeler reageren op veranderingen binnen de business. Dit zijn allemaal resultaten die PostNL Cross Border Solutions heeft gerealiseerd met de implementatie van het eMagiz platform. Door een nieuw modulair landschap te ontwerpen en daarin data en integratie centraal te maken, is PostNL CBS met het eMagiz platform klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

“Integratie is het hart van ons landschap, dat gaat nooit meer weg en er zit ook nog steeds heel veel groeikracht in. Een perfecte oplossing bestaat slechts voor een dag of maand, daarna is de wereld weer veranderd. Je moet dan een platform hebben dat mee ademt met die veranderende wereld.”

Ale Ganzeveld, Domain Architect @ PostNL CBS

Situatie

PostNL is het nationale postbedrijf van Nederland en is al meer dan 200 jaar verantwoordelijk voor de bezorging van brief- en pakketpost. Het bedrijf bestaat uit verschillende bedrijfsonderdelen waarvan Cross Border Solution (CBS) er één is. CBS draagt zorg voor alle internationale verzend oplossingen voor zowel import als export en staat dankzij deze grensoverschrijdende goederenstromen vaak voor grote uitdagingen. 

Uitdaging

Grensoverschrijdende goederenstromen kennen op het gebied van IT soms enorme complexiteit. Deze ontstaan bijvoorbeeld door nieuwe wet- en regelgeving en vragen flexibiliteit en innovatie vanuit het IT landschap. PostNL CBS was opzoek naar een platform waarmee zij haar afnemers op maat van dienst kan zijn, met generieke oplossingen die snel ontwikkeld kunnen worden. Deze moeten onder andere kunnen omgaan met complexe maar soms ook onvolledige datasets en zich kunnen aanpassen aan procesverbeteringen door eenvoudige data integratie. 

Waarom PostNL CBS het eMagiz platform gebruikt

Minder fouten & minder herstelkosten

Doordat het platform processen automatiseert worden er aanzienlijk minder fouten gemaakt en zijn er minder herstelkosten. 

Flexibel reageren op veranderingen in de business

PostNL CBS opereert in een omgeving waar ontzettend veel gebeurd. Met het eMagiz platform zijn zij in staat tijdig te reageren.

Hogere ontwikkelsnelheid

Het eMagiz iPaaS stelt PostNL CBS in staat om sneller features te ontwikkelen. 

Lees de volledige case

Lees hoe het eMagiz platform heeft bijgedragen aan onder andere: een verdubbeling van de ontwikkelsnelheid van nieuwe features, een verhoogde productiviteit door een verbeterde informatievoorziening en sneller en flexibeler in staat zijn te reageren op veranderingen binnen de business. Vul het formulier in en lees de case.

nl_NL_formal

Lees de PostNL Case

Leer meer over hoe Nederlands nationale postbedrijf nu in staat in 2x zo snel features te ontwikkelen & sneller en flexibeler kan reageren op veranderingen binnen de business.

Read the PostNL case

Learn more about how the Dutch national postal company is now able to develop features 2x faster & respond faster and more flexibly to changes within the business.