Een schaalbare en toekomstbestendige verbinding tussen interne en externe systemen?

Koninklijke BAM zet eMagiz in om automatische data uitwisseling te ondersteunen.

Om de onderhoudsprocessen bij Schiphol zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, moet automatische data uitwisseling worden ondersteund. Koninklijke BAM groep legt met eMagiz een schaalbare en toekomstbestendige verbinding tussen hun eigen interne systemen en de systemen van hun externe partners zoals Schiphol.

Klant

Koninklijke BAM Groep is met een jaaromzet van 7,2 miljard euro het grootste bouwbedrijf van Nederland. Het bedrijf bestaat uit verschillende werkmaatschappijen, verenigd in twee Lines of Business: BAM Bouw & Vastgoed Nederland en Bouw en Techniek. In 2019 verworven ze een contract om op 3 percelen van Schiphol onderhoudt uit te mogen voeren. Met beide Lines of Business voert BAM onderhoud uit op onder andere ondergrondse infrastructuur en terminals.

Integratie Uitdagingen

Schiphol verwerkt duizenden passagiers per dag. Om de risico’s en hinder van onderhoud voor hen te minimaliseren, is het noodzakelijk onderhoudswerkzaamheden tijdig uit te voeren. BAM heeft daar de meest actuele data voor nodig en moet deze informatiestroom eenvoudig kunnen verwerken in hun bestaande IT landschap. Op basis van alle onderhoud-, configuratie- en assetinformatie worden vervolgens werkbonnen voor de benodigde werkzaamheden aangemaakt. Binnen de Lines of Business van BAM worden verschillende applicaties (IBM Maximo & Dynamics 365) gebruikt om inzicht te krijgen in de bedrijfsmiddelen en werkprocessen. Deze applicaties verschillen in wijze van connecteren, alsmede het formaat van data uitwisseling. Ondanks het verschil in applicaties, moeten beide automatisch data kunnen ontvangen van Schiphol om het onderhoudsproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen

Hoe eMagiz helpt

BAM zet volop in op digitale technologie en oplossingen die ondersteuning bieden aan het complexe landschap waarin zij opereert. Met het eMagiz platform legt BAM een schaalbare en toekomstbestendige verbinding tussen hun eigen interne systemen en de systemen van hun externe partners zoals Schiphol. Door het gebruik van het messaging integratie patroon kan er volledig op maat data uitgewisseld worden, zodat het onderhoudsproces met automatische gegevens uitwisseling wordt ondersteund.

Resultaten

Digitalisatie van processen

Doordat het platform processen automatiseert worden er aanzienlijk minder fouten gemaakt en zijn er minder herstelkosten.

Real-time data beschikbaar

Om tijdig onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren is de meest recente data benodigd. Met eMagiz is BAM real-time op de hoogte gehouden door de systemen van Schiphol. 

Sneller & makkelijker koppelen

Het eMagiz iPaaS stelt BAM in staat om sneller te koppelen met interne en externe systemen. Daarnaast wordt de data automatisch vertaald naar het juiste formaat. 

Industrie:
Bouw

Integratie partner:
CAPE Groep

Key integraties:

Meer info? Neem contact op met Tom.

“Mede dankzij eMagiz werken we aan een partnership, waarin we echt onderscheidend kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid, kostenoptimalisatie en (digitale) innovatie.”

Marcel Toet, Portfolio Manager @ BAM Bouw & Techniek

Lees meer over de ervaringen van onze klanten

nl_NL_formal