Een schaalbare en toekomstbestendige verbinding tussen interne en externe systemen?

Koninklijke BAM zet eMagiz in om automatische data uitwisseling te ondersteunen.

Dankzij eMagiz zijn interne en externe applicaties eenvoudig en snel gekoppeld, wordt data automatisch vertaald naar het juiste formaat en zijn onnodige handelingen geëlimineerd. Voor een contract betreft het asset management van Schiphol was het noodzakelijk dat data automatisch werd verzonden zodat onderhoud tijdig kon worden ingepland. Hoe dat in zijn werk ging? Dat lees je in de case. 

“Mede dankzij eMagiz werken we aan een partnership, waarin we echt onderscheidend kunnen zijn op het gebied van duurzaamheid, kostenoptimalisatie en (digitale) innovatie.”

Marcel Toet, Portfolio Manager @ BAM Bouw & Techniek

Situatie

Koninklijke BAM Groep is het grootste bouwbedrijf van Nederland en bestaat uit twee Lines of Business: Bouw & Vastgoed en Bouw & Techniek. Met beide Lines of Business voert BAM verschillende onderhoudswerkzaamheden uit op Schiphol. 

Uitdaging

Schiphol verwerkt dagelijks duizenden passagiers. Om de risico’s en hinder van onderhoud voor hen te minimaliseren, is het noodzakelijk onderhoudswerkzaamheden tijdig uit te voeren. BAM heeft daar de meest actuele data voor nodig en moet deze informatiestroom eenvoudig kunnen verwerken in hun bestaande IT landschap. BAM was om die reden opzoek naar een schaalbare en toekomstbestendige verbinding tussen hun interne en de systemen van hun externe partners zoals Schiphol.

Waarom BAM het eMagiz platform heeft geïmplementeerd

Digitalisatie van processen

Doordat het platform processen automatiseert worden er aanzienlijk minder fouten gemaakt en zijn er minder herstelkosten. 

Real-time data beschikbaar

Om tijdig onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren is de meest recente data benodigd. Met eMagiz is BAM real-time op de hoogte gehouden door de systemen van Schiphol. 

Sneller & makkelijker koppelen

Het eMagiz iPaaS stelt BAM in staat om sneller te koppelen met interne en externe systemen. Daarnaast wordt de data automatisch vertaald naar het juiste formaat. 

Lees de volledige case

Lees hoe het eMagiz platform heeft bijgedragen aan onder andere de digitalisate van BAM en het sneller koppelen van zowel interne als externe systemen. Vul het formulier in en lees de case. 

nl_NL_formal

Read the BAM case

Learn more about how BAM, the largest construction company in the Netherlands, easily connected their internal and external applications and how their data is automatically translated into the right format using eMagiz.

Lees de BAM case

Leer meer over hoe de Koninklijke BAM eenvoudig haar interne en externe applicaties met elkaar connecteerd en hoe hun data automatisch wordt vertaald naar het gewenste formaat met eMagiz.