Platform & Architectuur

Platform & Architectuur

Het eMagiz platform bied een Cloud service aan voor integratie scenario’s waarbij applicaties, system, data, business processen en microservices architectuur betrokken kunnen zijn. Meerdere systemen intern en extern kunnen aangesloten worden via Cloud-to-Cloud, Cloud-toonpremises & onpremises-to-onpremises aanpakken. Integraties zijn real-time actief en kunnen in grote volumes afgehandeld worden. 

Typische eigenschappen van het eMagiz platform zijn: 

 • Gedistribueerde, beveiligde, schaalbare architectuur om Cloud en on-premises systemen met elkaar in verbinding te brengen 
 • Integraties realiseren met business consultants in een low-code platform 
 • Verschillende integratiepatronen beschikbaar om de juiste oplossing van een probleem te adresseren: Event Streaming, Messaging en API Gateway 
 • Ondersteuning voor nieuwe use case in uw omgeving: IoTAPIs en Blockchain 
 • Snelle return on investment 

eMagiz portaal

Het eMagiz platform bestaat uit een multi-tenant iPaaS portaal dat benaderbaar is via het web en daaraan verbonden separate klant omgevingen. Het iPaaS portaal is de plek, waarin geregistreerde gebruikers van eMagiz werken. Het portaal bevat alle functionaliteit gericht op het documenteren van informatie, het ontwikkelen van integraties en het beheren van het integratie landschap. Al deze functies zijn ingericht op basis van het integratie levencyclus principe. Het iPaaS portaal is verbonden met de seperate klant omgevingen die worden gehost op een speciaal toegewezen locatie. Deze omgevingen zijn gesplitst per klant en per fase van de softwareontwikkelstraat.  

Het portaal bevat een aantal standaard features & functionaliteiten die de complexiteit wegnemen bij de integratie consultants zodat de focus volledig op het leveren van toegevoegde waarde voor de business kan liggen. Verschillende onderdelen zijn onder andere:

 • Access management
 • Alerting & monitoring
 • Logging
 • Unit-testing
 • Architectuur
 • Disaster recovery
 • Beschikbaarheid van een Testomgeving, Acceptatieomgeving en Productieomgeving waarin de integratie modellen stap voor stap door de omgevingen kunnen worden gepromoveerd.

 

Op het eMagiz portaal wordt het integratie model ontwikkeld. Het integratiemodel bevat alle configuratie benodigd om een integratie te laten werken. Het model kan worden uitgerold over verschillende omgeving Test, Acceptatie en Productie met behulp van Release & Deploy functionaliteit. Elke integratie bestaat uit kleine, slimme componenten (flows) die over de infrastructuur verspreid worden om de integratie actief te maken.  Deze componenten draaien op Java gebaseerde runtimes die eenvoudig te installeren zijn en geheel te besturen zijn vanuit de eMagiz Portal. 

Cloud-native

Het iPaas platform van eMagiz is cloud-native. Specifieke klantomgevingen worden standaard gehost bij Amazon Webservices, waardoor eMagiz in staat is om gebruik te maken van state-of-the-art cloud diensten en automatiseren. Op deze wijze is eMagiz in staat om High-availability, High-Performance en Auto-recovery aan te bieden. Desondanks is eMagiz tevens cloud agnostisch, waardoor het ook mogelijk is om de op Java gebaseerde runtimes op een andere locatie of bij andere aanbieders te hosten. Veiligheid staat bij eMagiz centraal, dus ook haar Cloud omgevingen zijn beschermd met de beste maatregelen. Interne en externe systemen kunnen beveiligd met elkaar in verbinding gesteld worden – alles is versleuteld met een 2-way SSL verbinding. Daarnaast is er de mogelijkheid om andere beveiligingsmaatregelen te treffen, zoals zoals Virtual Private Network inrichting, Direct Connect & Web Service Signing. 

nl_NL_formal