Low-code integratie: Implementeer vandaag nog verandering!

Leer te begrijpen waarom low-code (integratie) dé manier is voor business users die vandaag nog het verschil willen uitmaken.

In deze blog

In een recent artikel hebben we het begrip low-code vs. high-code uitgelegd. Bedrijven hebben nieuwe functionaliteiten en applicaties nodig die in een steeds hogere snelheid kunnen worden geleverd. Door het paradigma te veranderen van high-code (bijv. Java of .Net) naar low-code-oplossingen, kunnen zakelijke gebruikers applicaties beheren die zijn gebouwd om te veranderen in plaats van blijvend.

Ook hier spelen integraties een hele belangrijke rol. Hiermee kunnen gegevens van overal naar elk ander systeem worden meegenomen. Nieuwe componenten betreden dit integratiedomein met nieuwe eisen. Laten we eens kijken naar een aantal dimensies om de impact en de shift van het paradigma te begrijpen. Van high code naar low-code integraties en applicaties.

Snelheid van development

Wat betreft de snelheid van development zijn low-code integratieoplossingen beslist sneller in vergelijking met high-code-oplossingen. Als u uw Java-stack heeft georganiseerd in termen van omgevingen, standaarden en bibliotheken, kunt u natuurlijk op een snelle manier eenvoudige Java-apps maken. Het echte verschil zit in het feit dat met low-code integraties en applicaties het model tijdens de sprint demo aan eindgebruikers zo kan worden aangepast. Een eendaagse development kan aan de business user worden getoond om direct feedback te krijgen om te zien of de user story goed is begrepen.

Als de integratiespecificaties eenmaal bekend zijn, wordt het juiste low-code integratiepatroon geselecteerd en kan de integratie binnen enkele uren testklaar zijn. Er bestaan low-code integratiemodellen die dergelijke benaderingen ondersteunen. Snelheid maakt het mogelijk om nauwer samen te werken met de business. Op basis van onze jarenlange ervaring weten we dat het gevaar in de details zit. Maar een nauwe samenwerking met voortgang per uur helpt om deze details direct op te lossen.

Business-oriented developers

Dit kan resulteren in meerdere Developer profielen in low-code omgevingen. Echt business georiënteerde consultants die technisch zijn onderlegd, kunnen rechtstreeks samenwerken met business owners en users. Door de Solution te creëren zonder al te veel technische grenzen helpt om nieuwe functionaliteiten verder te versnellen.  Dat wil niet zeggen dat deze oplossingen geen technisch solide architecturen vereisen. Deze zijn al beschikbaar via microservices-architecturen die al in ons klantenbestand zijn geïmplementeerd. Door hybride integratieplatformen in te zetten zoals eMagiz, wordt de integratie architectuur getoond en gedefinieerd. De concepten van messaging en integratie kunnen van begin tot eind gemodelleerd worden door deze low-code integratiemodellen, en de technische aspecten worden ervan geabstraheerd. Je hebt hierbij mensen nodig met technische IT skills om voldoende technische vaardigheden te verspreiden in de groep met business consultants.

Low-code integratie

High quality en makkelijk herbruikbaar

Vanwege de abstractie en transparantie van applicatie- en integratiemodellen, staat het platform niet veel codekwaliteit of applicatiekwaliteit problemen toe. Er is een begeleide development approach en standaard placeholders voor het toevoegen van functionaliteiten. Je hoeft niet na te denken over de consequenties van syntax en semantics op compilerniveau, of van ingesloten aangepaste XSLT’s die moeilijk te lezen zijn. Hierdoor is de mate van fouten vele malen lager bij het coderen. Dit resulteert uiteindelijk weer in minder nabewerking. De huidige trend is dat low-code-oplossingn AI-intelligence voor business users toegen door miljoenen code elementen te hergebruiken. Virtuele developers zullen de directies van de business consultant afronden of zullen modellen verbeteren met standaard benadering zoals error-handling or validation benaderingen. Integratiemodellen kunnen automatische modellen generen op basis van bekende integratiepatronen. Het testen van eenheden kan visueel worden uitgevoerd met behulp van het integratie model.

Bovendien maken low-code oplossingen daadwerkelijk hergebruik mogelijk. Verschillende componenten van een applicatie kunnen waar nodig worden hergebruikt, zoals usermanagement, logging, cloud metrics en bedrijfsprocessen. U kunt componenten publiceren in de App of Integration Store en deze eenvoudig elders importeren. Aan de andere kant is de snelheid zodanig dat een bedrijfsadviseur orderinvoerprocessen zo snel kan herscheppen dat hergebruik van een bedrijfsproces niet altijd de beste optie is.

Lees het model, niet de code

De technische dimensie is ook anders. In deze context bedoelen we de documentatie van de code, versiebeheer en cloud-gereedheid. Documentatie in low-code is self-propellerend – het model is visueel en je kunt de code lezen zonder aanvullende in-source documentatie (zeker een paar kleine opmerkingen in het model zullen helpen). Versiebeheer van frameworks, .Net binaries, Java-versies etc. zijn transparant voor klanten en business consultants. Het is niet nodig om de volledige codebase te upgraden met technische interventies die in de eerste plaats geen waarde toevoegen voor de klant. Low-code-oplossingen worden standaard in de Cloud uitgevoerd, dus het is niet nodig om ook zo’n technische migratie uit te voeren. Het low-code platform bevat dus standaardmogelijkheden die deze verschillen mogelijk maken

Low-code process flow

Omarm vandaag de wereld van morgen

Concluderend is er een sterke match tussen een bedrijf dat snel om oplossingen vraagt ​​en dat veranderingen wil creëren in applicaties en bijbehorende integraties. Agile / Scrum werken met zakelijke eindgebruikers is nu echt mogelijk. Met bedrijfsconsultants die snel, slim en samen met zakelijke gebruikers werken, levert dit verbluffende resultaten op. Bedrijfsomgevingen worden steeds vluchtiger, onzekerder, steeds complexer en vaak dubbelzinnig. Low-code platforms kunnen worden gebruikt in dit soort BizDevOps-teams, die vandaag de wereld van morgen omarmen.

Hybrid integratie platform

Stay ahead! Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen gekregen or wil je meer weten? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag!

Door Geert-Jan Waanders, Product Manager @ eMagiz

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal