Waarom Monitoring en Alerting essentieel is voor jouw integratie landschap.

Monitoring & alerting bied je de mogelijkheid om controle te nemen over je complexe integratie landschap & onmiddellijk te reageren in het geval van afwijkingen. Monitoring & alerting wordt onder andere gebruikt om afwijkend gedrag te ontdekken, notificaties in te stellen, logs en metrics naast elkaar te openen en incidenten te onderzoeken. In deze blog lees je meer over deze feature.

In deze blog

Waarom Monitoring en Alerting?

Het eMagiz iPaaS stelt gebruikers in staat om diverse integraties te ontwikkelen, van eenvoudig tot zeer complex. Het beheer en onderhoud van het integratielandschap op verschillende omgevingen zoals development, test, acceptatie en productie vereist betrouwbare en actuele informatie over de infrastructuur en operationele status. Monitoring & Alerting bieden de mogelijkheid om controle te nemen over het complexe integratielandschap en direct te reageren op afwijkingen.

In iedere omgeving die cruciaal is voor de business is monitoring & alerting essentieel voor DevOps en ondersteunt het teams die grote en hybride integratielandschappen besturen. Het verhoogt de waarneembaarheid en zorgt ervoor dat uw integratielandschap goed functioneert.

Hoe eMagiz Monitoring en Alerting mogelijk maakt

eMagiz verzamelt monitoring- en operationele data in de vorm van logs, statistieken en gebeurtenissen, waardoor een uniform beeld ontstaat van jouw integratielandschap, zowerl in de cloud als op lokale servers.

Tijdens de managefase kun je gebruikmaken van monitoring & alerting mogelijkheden om afwijkend gedrag te ontdekken, notificaties in te stellen, logs en metrics te bekijken, geautomatiseerde acties te ondernemen en incidenten te onderzoeken. In deze fase zijn real-time statistieken en logs beschikbaar voor alle omgevingen, waaronder:

  • Fouten en uitzonderingen: Alle fouten en uitzonderingen die op integratieniveau worden opgemerkt zijn eenvoudig leesbaar en doorzoekbaar met informatie over wat, wanneer en waar het is gebeurd.
  • Logs: Alle infrastructuur, applicatie en integratie niveau logs zijn makkelijk leesbaar en te doorzoeken. Deze zijn gecategoriseerd op verschillende niveaus, zoals informatief, waarschuwingen en uitzonderingen. Je hoeft geen toegang te hebben en in te loggen op onderliggende infrastructuren om de nieuwste logs te krijgen.
  • Runtime Statistics: Statistieken over CPU-, geheugen en threadverbruik voor direct inzicht in de operationele gezondheid van alle integratiecomponenten.
  • Integratie Statistieken: Dit omvat statistieken op integratie niveau over actief en historisch data gebruik in message queues, API’s en event topics. Zo heb je nauwkeurig inzicht in hoeveel data en wanneer datastromen worden verwerkt in je landschap.
  • Cloud, On-premises en Infrastructuur Statistieken: Dit zijn statistieken en metingen op server- en cloudniveau over CPU-, geheugen-, opslag-, en infrastructuur. Op deze manier heb je nauwkeurig inzicht in de operationele gezondheid van je server en cloud landschap.

Alle monitoringsdata wordt geregistreerd als gebeurtenissen in het platform. Met een eenvoudige en generieke wijze om meldingen over deze gebeurtenissen te configureren, worden DevOps teams tijdig geïnformeerd wanneer er iets onverwachts gebeurt binnen het complexe en bedrijfskritische integratielandschap. Monitoring & Alerting is dan ook een belangrijke feature binnen het eMagiz iPaaS en helpt je om up te date te blijven van de status van jouw integratielandschap. Ben jij geïnteresseerd in meer informatie over monitoring & alerting of of wil je eens met ons in gesprek? Neem dan gerust contact met ons op.

Monitoring en alerting uitgelegd:

Wil je graag meer weten over de andere features van het eMagiz iPaaS? Bekijk dan eens:

Platform Features >>

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
nl_NL_formal