EDI/VAN

EDI/VAN

Sluit met behulp van EDI aan bij een netwerk van handelspartijen

Standaardisatie van berichten verhoogt de efficiëntie en reduceert fouten. EDI is dé standaard voor order-to-cash en purchase-to-pay processen. eMagiz helpt bedrijven met het inrichten van EDI berichten en sluit hen aan op een netwerk van handelspartners, zodat zij snel kunnen communiceren met ketenpartijen.

Wat is EDI?

In veel industrieën en processen is gegevensuitwisseling tussen partijen van groot belang. Een snelle en foutloze elektronische berichtuitwisseling reduceert het aantal fouten in communicatie en versnelt het operationele proces. Het Electronic Data Interchange (EDI) formaat is opgesteld om standaard berichtuitwisseling voor bedrijfsdocumenten eenvoudiger te maken. Elke industrie kent een eigen GS1-standaard, die entiteiten en attributen beschrijft die gelden voor die specifieke industrie. De GS1-standaard beschrijft de berichten en bedrijfsdocumenten die behoren bij de verschillende processen in die industrie, waaronder goederenvervoer. Door gebruik te maken van EDI kan de papieren documentatie stroom geëlimineerd worden.

Waarom EDI?

Door gebruik te maken van EDI standaarden zijn bedrijven in staat om snel elektronische communicatie op te zetten met bestaande en nieuwe handelspartners en zo hun digitale transformatie trajecten te versnellen. Ze hoeven daardoor geen specifieke afspraken te maken over data objecten en entiteiten, maar kunnen verwijzen naar de algemeen geldende afspraken voor de industrie waarin zij actief zijn. Door het gebruik van de EDI standaard is het tevens mogelijk om gebruik te maken van een Value Added Network (VAN). In het geval van een VAN is er een netwerkpartij die contacten onderhoud met actieve partijen in de industrie. Deze netwerkpartij vervult vaak de functie van message broker, waarin zij verbindingen realiseert met al deze partijen. Door aan te sluiten bij een dergelijke message broker kan een organisatie direct toegang krijgen tot het complete netwerk van handelspartijen in termen van berichtuitwisseling, zonder zelf de complexiteit van protocollen en berichtdefinities te hoeven managen. Organisaties hebben vaak moeite om hun interne systemen te verbinden met de VAN. Het eMagiz platform kan helpen met het integreren van interne systemen en connectie met een VAN mogelijk maken. Het is hierdoor eenvoudig om communicatie met nieuwe handelspartners op te starten en de omzet en afzet van de organisatie te vergroten.

Technologie

Met behulp van de technologie van eMagiz kan er een koppeling gemaakt worden met uw systemen en een VAN provider. Door de inzet van de integratie patronen Messaging en API Gateway is eMagiz in staat om uw systeem te ontsluiten ongeacht het formaat of protocol. Deze data kan vervolgens getransformeerd worden naar EDI (of elk ander formaat). Hierdoor bent u instaat om uw data en bedrijfsdocumenten eenduidig aan te bieden aan uw handelspartners, waardoor u schaalbaar blijft en veilig en betrouwbaar kunt groeien. Op deze wijze heeft eMagiz een standaard koppeling ontwikkeld met Exact Globe, waardoor leveranciers in de levensmiddelen industrie eenvoudig hun order-to-cash en purchase-to-pay processen binnen hun supply chain met EDI berichten kunnen ondersteunen en hun netwerk snel kunnen uitbreiden met alle grote supermarkt ketens in Nederland.

Voordelen

EDI berichtuitwisseling via eMagiz heeft de volgende business benefits voor uw organisatie:

  1. Minder fouten in uw berichtuitwisseling en administratie
  2. Snelle en eenvoudige onboarding van nieuwe handelspartners
  3. Uitbesteden complexiteit met betrekking tot integratie werkzaamheden
nl_NL_formal