Het eMagiz Enablement programma

Het eMagiz Enablement programma

Het is zover, je hebt besloten dat je gaat werken met het eMagiz iPaaS. Of je het platform nu zelf wilt gaan gebruiken binnen je organisatie (als klant) of het platform wilt gaan implementeren bij andere organisaties (als partner); je hebt een duidelijk beeld van wat je met de inzet van het platform wilt gaan bereiken en wie er binnen jouw organisatie voor moeten gaan zorgen dat je daar zo snel mogelijk komt. Om je te helpen je doel snel en efficiënt te bereiken en daardoor zo snel mogelijk de beoogde business value van het platform realiseert, is er het eMagiz Enablement Programma. Wij pakken het iets anders aan dan onze concullega’s, hoe? Dat lees je hieronder.

De snelste manier naar hoge developer productiviteit met eMagiz Enablement

Bij traditionele iPaaS vendoren ga je de kennis omtrent je nieuwe platform verwerven door een lang en uitgebreid trainingstraject in te gaan. De vendoren hebben vaak een leerpad ontwikkelt waardoor je het platform steeds beter leert kennen. Je begint op basisniveau, dan op een advanced niveau en uiteindelijk mag je je expert noemen en beheers je alle facetten van het platform.

Een nadeel van deze wijze van trainen is dat je in een korte periode veel theoretische kennis opdoet en deze voor het grootste deel niet direct kan toepassen in de praktijk. Om ervoor te zorgen dat er toch werk wordt opgeleverd, is er de mogelijkheid om externe expertise in te huren. Deze externe consultants zijn in het algemeen echter alleen opgeleid om enkel integraties te bouwen in je platform, niet om de productiviteit van jouw medewerkers te verhogen.

Deze aanpak zorgt voor hoge kosten en veel inspanning die gepaard gaan met het verwerven van theoretische kennis die niet gelijk in de praktijk kan worden ingezet. Daarnaast leidt het tot een traag stijgende productiviteit van de developer, de aanpak verlengt onnodig de tijd die benodigd is voor het bereiken van het beoogde niveau. Het duurt dus veel langer voordat de beoogde business value van de geïmplementeerde oplossing gerealiseerd wordt.

Binnen het eMagiz Enablement programma pakken we de zaken anders aan. We gaan hierbij uit van drie fasen die je doorloopt om je doel te bereiken: Start, Structure & Scale.

Start: Je start met een eMagiz Crash Course, waar de stof bestaat uit alle basis onderdelen van het platform. Vervolgens ga je direct aan de slag in het platform en begin je met het ontwikkelen van je eerste integraties. Dit doe je onder begeleiding van ons kundige expert services team.

Structure: Vervolgens zorgen we ervoor dat je snel thuis raakt op het eMagiz platform door middel van workshops, learning-on-the-job sessies en coaching. Je levert al snel je eerste werkende integraties op. Het verder verwerven van (theoretische) kennis doe je door het volgen van subject gebaseerde microlearnings, korte blokken lesstof over een onderwerp. De theorie die je in deze learnings tot je neemt kun je gelijk daarna in de praktijk toetsen.

Scale: Als je op deze manier hebt leren lopen, wordt het tijd om te gaan rennen! Doordat je hebt geleerd de theorie in de praktijk te gebruiken heb je een basis vaardigheid verworven. Door deze vaardigheid vaker in te zetten op uiteenlopende nieuwe integraties zul je zien dat de vaardigheid snel toeneemt. 

Omdat vaardigheid het resultaat is van theoretische kennis gecombineerd met de praktische toepassing hiervan, zal de developer autonomie, en daarmee de productiviteit van je medewerkers veel sneller stijgen dan in traditionele trainingsprogramma’s.

Een groot voordeel van deze aanpak zijn de lagere kosten en inspanning die gepaard gaan met verwerven van theoretische kennis, die gelijk in de praktijk kan worden ingezet. Het leidt tot een snel stijgende productiviteit van de developer en verbetert de developer autonomie. Hierdoor is de tijd die benodigd is voor het bereiken van het beoogde niveau exponentieel verkort. Het kost dus veel minder tijd om de beoogde business value van de geïmplementeerde oplossing te realiseren.

nl_NL_formal