Ontstaan van eMagiz

Ontstaan van eMagiz

Het eMagiz vogelbekdier

Het vogelbekdier in ons logo staat voor de belangrijkste kernwaarden van het eMagiz platform. Het staat voor universele integratie, succesvolle evolutie, aanpassingsvermogen en het vermogen om ‘anders’ te zijn dan de rest. 

Het vogelbekdier, dat al 600 miljoen jaar bestaat en dus al op aarde rondzwom toen de dinosaurussen hier nog vrolijk rondstapten, is een beetje het Zwitserse zakmes van de dierenwereld. Een vogelbekdier heeft de kop van een eend, poten met vissenschubben en een beverstaart. Het legt eieren, maar is een… zoogdier! Ze voeden hun jongen namelijk met melk! Het is naast de mierenegel het enige zoogdier dat eieren legt.

Het bijzondere dier leeft in het oosten van Australië en in Tasmanië en is vooral ’s nachts actief. De mannetjes hebben bij elke achterpoot een giftige stekel. Daarmee verdedigen ze zich als ze worden aangevallen. Met zijn snavel wroet een vogelbekdier in de modder op zoek naar eten. In die snavel zitten kleine zintuigen die gevoelig zijn voor elektrische signalen. Zo weet een vogelbekdier precies waar zijn prooi zit. Hij eet graag een lekker schaaldiertje, insectenlarfje of een sappige worm. Jonge vogelbekdieren hebben tanden. Als ze ouder worden, maken die tanden plaats voor ribbels.

Universele integratie, succesvolle evolutie, aanpassingsvermogen en ‘anders’ zijn dan anderen. Een beter symbool voor onze kernwaarden konden wij ons niet voorstellen!

Het ontstaan van het eMagiz platform

Een groep business consultants (waaronder onze oprichter Rob ter Brugge) richtte rond het jaar 2000 een bedrijf op met als doel: applicaties en software ontwikkelen die een directe impact hebben op de business processen en uitdagingen in deze business processen. Het idee was om dit te doen op basis van platformen en oplossingen die geen diepgaande technische (programmeer-) kennis en vaardigheden vragen. Hun droombeeld: een bedrijfskundige in staat stellen zelf zijn oplossingen te definiëren en te realiseren.

Hierdoor kwam al snel een nieuw vraagstuk opduiken, want hoe integreer je deze business oplossingen in je bestaande omgeving? Hoe borg je data overdracht van A naar B? Hoe documenteer je gerealiseerde integraties en hoe houd je ze toekomstbestendig? Een mega uitdaging op het gebied van data- en applicatie integratie! Daarom gingen ze aan de slag met de eerste Enterprise Service Bussen (ESB’s), een ESB van Sonic.

2000 – 2007:

In deze periode is er veel geïnvesteerd en geëxperimenteerd om het platform neer te zetten volgens het droombeeld: een eigen oplossing die een bedrijfskundige in staat stelt zonder diepgaande technische kennis elke integratie te realiseren die vanuit de business noodzakelijk is. Allerlei vormen van software development werden getest: off-shoring in India, nearshoring in Nederland. De keuze voor Sonic als ESB creëerde een ijzersterke core van hoge kwaliteit voor het platform maar maakte het voor gebruikers niet altijd even makkelijk om berichtenstromen op de ESB te krijgen. In deze periode ontstond de noodzaak om meer structuur en processen in het platform te integreren. Rond 2007/2008 introduceerden we het ‘5-lagen model’. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds één van de uitgangspunten van het platform.

2007-2011:

Deze periode kenmerkt zich als een periode van het volwassen worden van het platform. Vanaf dag één heeft ons platform een sterke integratie gekend met het Mendix portfolio en deze relatie wordt tot op de dag van vandaag nog steeds benadrukt door de technische partnerstatus die door eMagiz aan Mendix en Siemens wordt toegekend en de nauwe samenwerking en integratie van het eMagiz platform met betrekking tot de Mendix Datahub propositie. In deze periode werd een strategische keuze gemaakt om deze nieuwe functionaliteit in het platform bij voorkeur te baseren op beschikbare open source oplossingen en de organisatie in te richten zodat zij een wezenlijke bijdrage kon leveren aan deze open source communities. Zo werd er gekozen voor de logica van het ‘SPRING’-framework en voor de afwikkeling van berichtenverkeer werd in eerste instantie HornetQ en later ARTEMIS ingezet. Inmiddels kent het platform de inzet van meer dan 60 open source libraries, worden nieuwe functionaliteiten primair op basis van open source ontwikkeld en leveren wij een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren en verder ontwikkelen van de door ons gebruikte open source oplossingen. In december 2011 werd het bedrijf zelfstandig en werd de eerste zelfstandige commerciële verkoop gedaan, kortstondig onder de naam IRIS enterprise messaging maar al snel onder de naam eMagiz, met ons kenmerkende vogelbekdier als logo.

2011 – heden:

In 2013 brachten we het platform cloud-based op de markt (as a service). Vervolgens werd de Full Integration Lifecycle in het platform geïntegreerd en werd in 2014 de inrichting van het platform volledig grafisch gefaciliteerd. De afgelopen jaren kenmerken zich door het in rap tempo verder ontwikkelen van integraties in het IT domein. Ons platform blijft in beweging en evolueert in een rap tempo verder met toevoegingen aan het platform zoals de management functionaliteit en de API gateway en de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van event-streaming gebaseerde integraties. Kortom, onze roadmap is zeer goed gevuld om het platform nog gebruiksvriendelijker, effectiever en efficiënter te maken. En onze klanten- en partner community heeft hier uiteraard een stevige stem in!

nl_NL_formal