State Generation talkshow

State Generation talkshow

eMagiz ziet op dit moment twee grote trends op ICT-gebied waar zij voor zichzelf een duidelijke rol ziet weggelegd. De eerste grote beweging is de enorme hoeveelheid data die op Enterprise ICT-architecturen afkomt, waarvoor de vaak traditionele architecturen onvoldoende uitgerust zijn. De tweede beweging is de behoefte om real-time decision making te faciliteren, direct vanuit deze immense datastromen. 

Stel dat je elke seconde sensordata krijgt over de status van een bepaalde handeling in een van je processen. Je wilt niet al die data opslaan, maar wel een signaal krijgen wanneer er een afwijking is in die status ten opzichte van de normen in dat proces. Door sensor- of andere data tijdelijk vast te houden, te verrijken en te aggregeren kun je dergelijke nieuwe inzichten halen uit je datastromen. Je zou dit kunnen zien als een soort ‘edge-computing’ voor datastromen. Met eMagiz State Generation openen we voor onze klanten en partners nieuwe deuren op het gebied van real-time decision making.

Hoe werkt State Generation?

In een ‘traditionele’ IT-omgeving moet je nogal wat stappen doorlopen om inzicht te krijgen in wat er zich afspeelt binnen de datastromen die jouw Enterprise landschap binnenkomen. Vanuit de databronnen, ga je via een datalake van waaruit je middels een ETL proces een datawarehouse vult. Middels BI, AI, Big Data of machinelearning kun je vervolgens inzichten verwerven over trends, afwijkingen, afhankelijkheden of resultaten binnen je datastromen. Als je over deze inzichten beschikt biedt eMagiz je met State Generation de volgende mogelijkheden:

Enrich

Verrijk data op basis van andere, binnen de Enterprise omgeving aanwezige, data. Bijvoorbeeld:data = 18, verrijking is: graden celsius in kamer X van gebouw Y om 16:15.

Aggregate

Kijk naar de data in zijn geheel en bepaal gemiddelde waardes, minimum en maximum. Bijvoorbeeld:gemiddelde stijging per 15 minuten van temperatuur in kamer X van gebouw Y is 1,5 graad celsius.

React

Detecteer en verstuur notificaties zodra er state changes worden waargenomen. Bijvoorbeeld:als gemiddelde temperatuur over 15 minuten stijgt met meer dan 1 graad celsius, zet topkoeling een stand hoger.

Bovenstaand voorbeeld is een eenvoudig voorbeeld  maar State Generation biedt organisaties de mogelijkheid ook bijzonder complexe inzichten real-time toe te passen op alle datastromen patroon-onafhankelijk (messaging, API, event-streaming of hybride) binnen het landschap.

Leer meer over State Generation

Voor de talkshow van Dutch IT Channel zijn Bart (Commercial Manager) & Mark (Product Owner) geïnterviewd door Danny Frietman over de impact van de trends van groeiende datastromen en real-time decision making op bedrijven hebben en hoe een concept als State Generation hierbij kan helpen. 

Kijk en leer in 10 minuten meer over de toepassing van State Generation. Om toegang te krijgen tot de talkshow van Dutch IT Channel vul je het volgende formulier in.

nl_NL_formal